Υπευθυνότητα

Η Τυροκομική Μεσσήνης πέρα από την εμπορική επιτυχία της, παρουσιάζει και πολυδιάστατη προσφορά στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο του νομού Μεσσηνίας.

Η Τυροκομική Μεσσήνης με βάσει τα οικονομικά της στοιχεία τα έσοδα που έχει από τον νομό Μεσσηνίας αφορούν το 50% ενώ το υπόλοιπο 50% των εσόδων προέρχονται από πωλήσεις από άλλους νομούς της Ελλάδος και εξαγωγές. Από αυτά τα έσοδα δαπανά το 75% εντός του νομού Μεσσηνίας προς τοπικούς αποδέκτες (Κτηνοτρόφους, Γεωργούς, Εργαζομένους). Η Εταιρία απασχολεί περίπου 30 μόνιμους και εποχικούς εργαζομένους στηρίζοντας έτσι την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.

Από της βασικές αρχές της εταιρίας είναι η προμήθεια ελληνικού φρέσκου γάλακτος κυρίως από τους κτηνοτρόφους της Μεσσηνίας, για αυτό το σκοπό, η Τυροκομική Μεσσήνης απορροφά την ετήσια παραγωγή, 2.000 τόνους αιγοπρόβειου γάλακτος, από περισσότερους από 150 παραγωγούς στηρίζοντας έτσι και την ζώνη γάλακτος της ευρύτερης περιοχής. Να σημειωθεί ότι και για κάθε νέο κτηνοτρόφο βάση σχετικής έρευνας δημιουργούνται 8 νέες θέσεις εργασίας στον νομό Μεσσηνίας.

Στην ανάγκη για στήριξη και ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στην περιοχή μας η Τυροκομική Μεσσήνης λαμβάνει κάθε χρόνο μέρος σε εκθέσεις και διαγωνισμούς γευσιγνωσίας από όπου προωθούνται τα προϊόντα της και ιδιαίτερα το προϊόν ΣΦΕΛΑ Π.Ο.Π.
Η ΣΦΕΛΑ παράγεται αποκλειστικά στην Μεσσηνία και την Λακωνία για όλη την Ευρώπη που σημαίνει ότι όσο πιο ευρέως γνωστή γίνεται στους καταναλωτές τόσο πιο πολύ θα στηρίζεται η τοπική κτηνοτροφία. Μέχρι τώρα η Σφέλα έχει λάβει 4 Βραβεία από έγκυρους οργανισμούς, έχει συμμετάσχει στην ολυμπιάδα μαγειρικής του 2012 που έγινε στο ERFURT της Γερμανίας λαμβάνοντας τις καλύτερες κριτικές από διεθνείς Chef. Στην ίδια ολυμπιάδα μαγειρικής συμμετείχαν και τα υπόλοιπα προϊόντα μας εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο εξωτερικό αποκλειστικά και μόνο τα τυριά της ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ.

Η εταιρία παράλληλα στηρίζει όλα τα κοινωνικά δρώμενα του Δήμου Μεσσήνης με χορηγίες που απευθύνονται σε Πολιτιστικές, Αθλητικές, Μορφωτικές και Κοινωνικές δραστηριότητες.