Κεφαλοτύρι Μεσσηνίας

Το Πικάντικο της Μεσσηνίας.

Το Κεφαλοτύρι είναι ένα πολύ δημοφιλές και πασίγνωστο τυρί, έχοντας τις ρίζες του ήδη από την βυζαντινή εποχή (300 – 1453 μΧ).

Το Κεφαλοτύρι Μεσσηνίας είναι ένα σκληρό τυρί που παρασκευάζεται από 100% ελληνικό, παστεριωμένο, αιγοπρόβειο γάλα. Το γάλα που χρησιμοποιούμε προέρχεται από αιγοπρόβατα που διατρέφονται από την ιδιαίτερα εκλεκτή χλωρίδα της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας.

Το Κεφαλοτύρι Μεσσηνίας είναι ένα παραδοσιακό προϊόν που εξελίχθηκε από την ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΗΣ.
Η γεύση του είναι ευχάριστη, ελαφρώς αλμυρή και πικάντικη με πλούσιο άρωμα. Απολαύστε το σκέτο, σαγανάκι ή τρίψτε το στα ζυμαρικά. Αποτελεί έναν εκλεκτό μεζέ για να συνοδέψετε το κρασί σας ή ένα αλκοολούχο απεριτίφ όπως το γνωστό Ελληνικό ούζο. Επιπλέον ως τριμμένο βελτιώνει γευστικά όλες τις συνταγές με ζυμαρικά, κρέας και λαχανικά που στα υλικά παρασκευής τους έχουν το τυρί.
Ωριμάζει τουλάχιστον τρείς μήνες πριν βρεθεί στο τραπέζι σας. Διατίθεται σε ολόκληρο κεφάλι 10 Kg, σε μισό κεφάλι 5 Kg και σε αεροστεγή συσκευασία 1 Kg και 350 γρ.

Το Κεφαλοτύρι Μεσσηνίας έχει λάβει βραβεία για την ποιότητα και την γεύση του από εγκεκριμένους οργανισμούς γευσιγνωσίας.